Şimdi soygunda iken dikkat etmeniz gereken şeyleri söylüyorum.
~ Kesinlikle ve kesinlikle sakin eylemleri seçmelisiniz. Örnek olarak;
-Kamerayı parçala
-Kamerayı çökert
Bu seçeneklerden eğer parçalayı seçerseniz, riske atarsınız mantıken nolur? Güvenlik görevlisi saniyesinde alarmı çalıştırır. Bu yüzden çökertmeyi seçmeliyiz, eğer gerekli ekipmanlara sahipseniz 3 ile 5 dakika arasında çökertiliyor.
Mesela başka bir örnek vereyim;
-Kapıyı kır geç
-Kapıyı maymuncuk ile aç
Şimdi bu duruma göre değişebiliyor, kapıyı kırıp geçtiğiniz zaman başarılı olabiliyor ama eğer maymuncuğa sahipseniz maymuncuk ile açmak daha güvenli oluyor.
Tam olarak mantık bu, ekipman isteyen eylemler her zaman sakin eylemlerdir. Ekipman istemeyen eylemleri seçerseniz(vur, kır, parçala, döv vs) alarm seviyesini yükseltir. Tabi ekipman istemeyen bu riskli eylemler, ekipman isteyenlere göre daha kısa sürüyor. Zaman kazancınız var ama ciddi anlamda riskli.
Süreyi ve alarm seviyesini takip etmeniz ve ona göre eylem seçmeniz evet çok önemli, bazen riskli eylemleri secmeniz de gerekebiliyor süre kazancı açısından. Size en riskli eylemleri sıralıyım.
~ Kamera parçalamak - Ne olursa olsun yapmayın
~ Kasayı parçalamak - Ne olursa olsun yapmayın
~ Camı parçalamak - Yapmanızı tavsiye etmiyorum, alarm eğer yeşil ise direk sarının son kademesine çekiyor. Yani kırmızıya yakın.
Onun haricinde diğer eylemler ise, dikkat dağıt, köpeği besle, rüşvet ver vs. Bu eylemler cok sık karşınıza çıkcak, bunları kullanarak ilerliyoruz. Genel de 1 ile 3 dakika arası sürüyor bu eylemler. Burda dikkat etmeniz gereken nokta şu; eğer seçeneklerde "baştan çıkar" ve "bağla" var ise ve halatınız var ise kesinlikle bağlayın. Baştan çıkarmak inanılmaz zaman yiyor. En sevmediğim eylem olur kendileri.
Soygundasınız ve alarm öttü, hapı yuttuk. Fakat pes etmiyoruz ve şansımızı zorluyoruz. Alarm çaldıktan sonra, size verilen süre yerine polisin olay yerine varma süresi görülecek. O andan itibaren karşınıza çıkan her eylemde az önce yukarda yazdıgım riskli eylemler varya onları seçiyoruz çünkü kaybedecek birşeyimiz yok hızlı olmamız gerekiyor zaten peşimizdeler. Bunu çok görüyorum, bir çoğunuz alarm çaldıktan sonra bile güvenli eylemleri seçiyor. Yapmayın, kaçma şansınız var ise o şansı bitiriyorsunuz. Eğer şansınız varsa arabayı çalıştırdığınızda karşınıza 2-3 eylem daha çıkıyor. Eğer sıkıntısızca o eylemleri atlatabilirseniz (Trafikten kurtul, dikkatsiz çocuk engelini aş vs eylemleri) polisten kurtulup ganimetle kaçabiliyorsunuz.
ALARM Seviyesi: Bir soygun esnasında mutlaka kontrol ediyor olmanız gereken bir noktadır. Alarm seviyesi soygununuz esnasında alarmın çalmaya ne kadar yakın olduğunu gösterir. Alarm seviyesini görebilmek için mutlaka çetede suç dehası olmak zorundadır. Alarm seviyesi üç aşamadan oluşur; yeşil, sarı ve kırmızı. Eğer kırmızı alarm seviyesine ulaştıysanız Sis At kartını oynamanızı öneririm. Bununla birlikte yeşil alarm seviyesindeyken "alarm çalmaz" diye bir genelleme yapamayız, bu sizin soygun esnasında yapacağınız aksiyonlara göre değişiklik göstermektedir. Örneğin; Kamerayı çökert yerine, kamerayı parçala yaparsanız bir anda alarm devreye girebilir ve hapisi boylayabilirsiniz.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder